VITT VIN
Domaine Piquemal Les Terres Grillées vit
Nr
79589
Côtes du Roussillon, Frankrike
Côtes du Roussillon, Frankrike

Mjuk, rik och koncentrerad doft av blommor med en dragning mot jasmin och akacia, rostat bröd och rostade nötter. Smaken är rund och fruktig med en lätt och delikat ekarom.

156 Kr
Druvsort
Årgång
Alkoholhalt
Lagring
50% Grenache Blanc, 40% Macabeu, 10% Vermentino
2018
13.5%
Smakbeskrivning
Karaktär

Vacker blek guldgul färg med skimrande skuggor. Mjuk, rik och koncentrerad doft av blommor med en dragning mot jasmin och akacia, rostat bröd och rostade nötter. Smaken är rund och fruktig med en lätt och delikat ekarom.

Passar till

Vitt kött med krämig svampsås, grillade pilgrimsmusslor med doft av saffran. Grillade fiskar med örter, honung, citrus och exotiska tillbehör.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Antal per kolli

6

Ursprung

Côtes du Roussillon, Frankrike

Lansering

2017-05-04

Producent

Domaine Piquemal

Beläget i hjärtat av Roussillon, täcker Domaine Piquemal 48 hektar av vinodling i Agly-dalen vid foten av Corbières. Familjens passion för vin sträcker sig i generationer bakåt och Marie-Pierre fortsätter den traditionen idag. Längs Agly-dalen ger jordens mångfald upphov till en mosaik av terroirer. Vår styrka är att ha gjort det bästa av dessa jordar genom att anpassa rätt druvor till den mest passande terroiren. Vinstockarna som har en medelålder av trettiofem år odlas i största respekt för miljön, vi plogar jorden med jämna mellanrum för att lufta jorden, främja mikrobiellt liv och lagra regnvatten, hård beskäring minskar uttaget och koncentrerar skörden och gör att vi bara använder de bästa druvorna.