TINTO19_1.jpg
ROSÉ
Los Aguilares Rosado
Nr
75262
Ronda, Spanien

Bjuder på en bukett av jordgubbar och svarta vinbär med blommiga toner. Intensivt och oljigt på tungan med en djup naturlig syra som säkerställer dess friskhet.  Inte så svårt att förstå varför det blivit kallat ett av Spaniens bästa rosados

159 Kr
Druvsort
Årgång
Alkoholhalt
Lagring
34% Tempranillo, 33% Petit Verdot, 33% Merlot
2017
14.5%
Detta Rosévin är jäst vid låg temperatur efter en lätt maceration av druvskal. Den malolaktiska jäsningen sker på ståltankar allt för att bevara fruktigheten och friskhet till detta mångfacetterat vin med mycket karaktär.
Smakbeskrivning
Karaktär

Bjuder på en bukett av jordgubbar och svarta vinbär med blommiga toner. Intensivt och oljigt på tungan med en djup naturlig syra som säkerställer dess friskhet, vilket gör den idealisk för att dricka i varmt väder. En klassiker i Bodega som blivit mer populär på restauranger varje år, både i och utanför Spanien. Inte så svårt att förstå varför det blivit kallat ett av Spaniens bästa rosados

Passar till

Aperitif, Grillad fisk, Sallad Nicoice

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Antal per kolli

6

Ursprung

Ronda, Spanien

Lansering

2012-05-02

Producent

Cortijo Los Aguilares

Cortijo Los Aguilares ligger 5 km från Ronda, en historisk och monumental stad som har kopplats till vinproduktion i århundraden. På 900 meters höjd över havet, är Cortijo Los Aguilares egendom en del av ett mycket speciellt mikroklimat med varma dagar och svala nätter som omfamnar Sierra de la Nieves och Grazalema. På 800 hektar producerar Bodega Cortijo förutom vin av absolut högsta kvalitet också spannmål, oliver och har frigående ”pata negra” grisar. Auilares befinner sig just nu långt fram i en certifieringsprocess för ORGANISK vinproduktion.

KVALITETSVINER 

UTVALDA MED OMSORG

HOUSE OF WINES

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

  • Twitter
  • Facebook

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

ADRESS

OXTORGET 3 A

111 57, STOCKHOLM​

SWEDEN

E-POST

TELEFON

+46 70 480 7616

© 1991 - 2021 SAMPLEX AB