top of page
TINTO19_1.jpg
ROSÉ
Los Aguilares Rosado
Nr
75262
Ronda, Spanien
Ronda, Spanien

Ett komplext, fylligare och mer smakrikt rosévin som passar både med och utan mat. Fokus på kvalitet framför kvantitet med begränsad produktion; denna årgång enbart 6000 flaskor. Inte så svårt att förstå varför det blivit kallat ett av Spaniens bästa rosados.

ladda ner.png
159 Kr
Druvsort
69% Tempranillo, 18% Syrah, 13% Merlot
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2020
14%
Jäsning i stål- och betongtankar vid låg temperatur (15 grader) och därefter stabilisering i betongtankar under fyra månader.
Smakbeskrivning
Karaktär

Bjuder på en bukett av jordgubbar och svarta vinbär med blommiga toner. Intensivt och oljigt på tungan med en djup naturlig syra som säkerställer dess friskhet, vilket gör den idealisk för att dricka i varmt väder. En klassiker i Bodega som blivit mer populär på restauranger varje år, både i och utanför Spanien. Inte så svårt att förstå varför det blivit kallat ett av Spaniens bästa rosados

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Ronda, Spanien

Lansering

2012-05-02

Passar till

Aperitif, Grillad fisk, Sallad Nicoice

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Cortijo Los Aguilares

Cortijo Los Aguilares ligger 5 km från Ronda, en historisk och monumental stad som har kopplats till vinproduktion i århundraden. På 900 meters höjd över havet, är Cortijo Los Aguilares egendom en del av ett mycket speciellt mikroklimat med varma dagar och svala nätter som omfamnar Sierra de la Nieves och Grazalema. På 800 hektar producerar Bodega Cortijo förutom vin av absolut högsta kvalitet också spannmål, oliver och har frigående ”pata negra” grisar. Auilares befinner sig just nu långt fram i en certifieringsprocess för ORGANISK vinproduktion.

bottom of page