TINTO19_1.jpg
RÖTT VIN
Rickety Bridge Shiraz
Nr
50229
Western Cape, Sydafrika
Western Cape, Sydafrika

Kraftig och rik Shiraz från den utmärkta årgången 2017. Kan lagras minst fem år.

195 Kr
Druvsort
Årgång
Alkoholhalt
Lagring
100% Shiraz
2017
14%
Den övervägande mängden druvsaft tillvaratas genom gravitation dvs. den rinner själv ner i uppsamlingskärlet genom gravitation och ”kryddas” senare med pressaften. Malolaktisk jäsning sker i ståltank varefter vinet förs över på franska ekfat (20% nya, 80% gamla) för att mogna på faten under 15 månader.
Smakbeskrivning
Karaktär

Ett mörkt rubinrött vin med kraftfull och markant doft av mogna plommon och körsbär. En rik saftig smak av röda bär och blåbär lager med mellan rostad ek och kryddor. Väl strukturerat med mjuka tanniner och en lång eftersmak.

Passar till

Grillat kött, smakrika kötträtter, charkuterier och vällagrade ostar. Serveras vid 17-18°C.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Antal per kolli

6

Ursprung

Franschhoek, Western Cape, Sydafrika

Lansering

2020-12

Producent

Rickety Bridge Winery

I skuggan av Dassenberg är den milda Franschhoek dalen perfekt för vinodling. Den totala storleken på Rickety Bridge vingård är 56 hektar varav 25 hektar för närvarande producerar vin med ytterligare 6 hektar under utveckling. Rickety Bridge äger även grannfastigheten, Basse Provence, som är hem till ytterligare 11 hektar vinodlingar. Vingårdarna producerar vin av följande druvor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Semillon. På senare tid har har även Viognier, Marsanne, Roussanne, Grenache noir, Grenache blanc och Mourvedre planterats. Rickety Bridge vingård är utan tvekan en av de mest progressiva vingårdarna i Western Cape provinsen. Denna förtrollande egendom erbjuder en ny glädje vid varje besök. Njut av en läcker lunch på den soliga verandan med utsikt över vinstockar. Bo över i ett lyxigt Manor House med två århundraden av intressant historia.