top of page
TINTO19_1.jpg
RÖTT VIN
Tenuta Mazzolino
Bonarda
Nr
83615
Oltrepò Pavese, Lombardiet, Italien
Oltrepò Pavese, Lombardiet, Italien

Den har en djup rubinröd färg med violetta reflektioner, lysande. Näsan är fin, uppriktig, trevlig med inslag av små frukter och körsbär, men också kryddig, spännande smak, med en bra struktur, lite garv med en eftersmak av bitter mandel. Den är lämplig för åldrande upp till 3-4 år. Serveras gärna cirka 18 ° C efter att flaskan har öppnats några minuter innan.

ladda ner.png
177 Kr
Druvsort
100% Croatina
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2018
14%
på tankar och sen fyra månader i flaskor innan lansering
Smakbeskrivning
Karaktär

Intensiv rubinröd med lila nyanser Näsa Vinös, karakteristisk för druvsorten, med tydliga körsbär, blåbär och lätta blommiga och peppriga inslag. Fruktig och salt smak, de vinösa tonerna av morellokörsbär och blåbär återgår, måttlig syra, ren och livlig tannin som är karakteristisk för druvan.

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Oltrepò Pavese, Lombardiet, Italien

Lansering

2020-12-21

Passar till

Det ger sitt bästa med rätter av den stora Lombardiska, Piemontees och Emilianska traditionen - vagn med blandat kokt kött, bräserat kött, cotechino, sniglar - och med stora pålägg från Oltrepò Pavese, Salame di Varzi i huvudet.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Tenuta Mazzolino

Tenuta Mazzolino med tillhörande odlingar ligger i hjärtat av provinsen Oltrepò Pavese DOC vilket i sin tur ligger i sydvästra Lombardiet, någon mil från gränsen till Piemonte. Här har familjen Braggiotti gjort vin i över 40 år med en enkel och självklar filosofi – plantera de druvor som är mest lämpade för klimatet och jordmånen, och fokusera på att producera kvalitetsviner. Det åstadkommer man bl a genom ett lågt uttag per hektar, hård beskärning, handplockade druvor, naturligt grästäckta vinodlingar samt undvikandet av kemiska konstgödsel. Resultatet har inte heller låtit vänta på sig och prestigevinet Noir har fått den högsta utmärkelsen Tre Bicchieri* av Vini d’Italia inte färre än sex gånger vid det här laget
(*Tre glas=Extraordinärt bra vin)

bottom of page