top of page
TINTO19_1.jpg
RÖTT VIN
Domaine Piquemal
Pygmalion
Nr
77499
Côtes du Roussillon, Frankrike
Côtes du Roussillon, Frankrike

Intensiv svart körsbärsfärg, kraftfull doft med kryddor, mineraler, svarta oliver och tryffel och en aning rökighet, fylligt med välstrukturerade tanniner. Perfekt till Grillad Entrecote med Bearnaise, Grillad lamskuldra med rostade rotfrukter-grönsaker, vilt i alla former och kraftiga grytor av nöt eller lamm.

ladda ner.png
272 Kr
Druvsort
75% Syrah, 20% Grenache, 5% Carignan
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2019
14%
I ny fransk ek för Syrah i 6 månader, i ståltankar för Grenache och  Carignan. I flaska tolv månader före lansering.
Smakbeskrivning
Karaktär

Intensiv svart körsbärsfärg med lila toner. Doften är kraftfull med kryddor, mineraler, svarta oliver och tryffel och en aning rökighet. Smaken fylligt med frukt, komplex med välstrukturerade tanniner.

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Côtes du Roussillon, Frankrike

Lansering

2020-11

Passar till

Grillad Entrecote med Bearnaise, Grillad lamskuldra med rostade rotfrukter-grönsaker, vilt i alla former och kraftiga grytor av nöt eller lamm.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Domaine Piquemal

Beläget i hjärtat av Roussillon, täcker Domaine Piquemal 48 hektar av vinodling i Agly-dalen vid foten av Corbières. Familjens passion för vin sträcker sig i generationer bakåt och Marie-Pierre fortsätter den traditionen idag. Längs Agly-dalen ger jordens mångfald upphov till en mosaik av terroirer. Vår styrka är att ha gjort det bästa av dessa jordar genom att anpassa rätt druvor till den mest passande terroiren. Vinstockarna som har en medelålder av trettiofem år odlas i största respekt för miljön, vi plogar jorden med jämna mellanrum för att lufta jorden, främja mikrobiellt liv och lagra regnvatten, hård beskäring minskar uttaget och koncentrerar skörden och gör att vi bara använder de bästa druvorna.

bottom of page