top of page
TINTO19_1.jpg
DESSERTVIN
Les Larmes d’Hélios
Nr
58864
AOP Muscat de Rivesaltes, Frankrike
AOP Muscat de Rivesaltes, Frankrike

Ett utsökt dessertvin av s.k. Vin Doux Naturel-typ (naturligt sött vin) som görs så framgångsrikt i södra Frankrike i allmänhet och i Roussillon i synnerhet. Den erkänt duktiga vinmakerskan Marie-Pierre Piquemal har här lyckats få en perfekt balans mellan sötma och syra vilket gör att vinet känns både friskt och fräscht, samtidigt som det förstås är ett sött vin i grunden. Med aromer av aprikos, päron och exotisk frukter passar det till en mängd olika desserter som tarte tatin (fransk äppelpaj), kompotter med inslag av gula frukter som aprikos, ananas, mango o dyl. Fungerar även utmärkt till chokladmousse och fruktsallader mm.
Tips från coachen: dessertvinet ska alltid vara sötare än desserten för att de båda ska komma till sin bästa rätt.

ladda ner.png
244 Kr
Druvsort
70% Muscat Petits Grains, 30% Alexandrie Muscat
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2021
15,5 %
Till ett VDN tillsätts inget extra socker utan man avbryter jäsningsprocessen innan allt socker i druvorna omvandlats till alkohol. Detta görs genom tillsats av en liten mängd brandy vilket får jäsningsprocessen att avstanna. Vinet lagras sedan på ståltank innan buteljering.
Smakbeskrivning
Karaktär

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

AOP Muscat de Rivesaltes, Frankrike

Lansering

2022-11-09

Passar till

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Domaine Piquemal

Beläget i hjärtat av Roussillon, täcker Domaine Piquemal 48 hektar av vinodling i Agly-dalen vid foten av Corbières. Familjens passion för vin sträcker sig i generationer bakåt och Marie-Pierre fortsätter den traditionen idag. Längs Agly-dalen ger jordens mångfald upphov till en mosaik av terroirer. Vår styrka är att ha gjort det bästa av dessa jordar genom att anpassa rätt druvor till den mest passande terroiren. Vinstockarna som har en medelålder av trettiofem år odlas i största respekt för miljön, vi plogar jorden med jämna mellanrum för att lufta jorden, främja mikrobiellt liv och lagra regnvatten, hård beskäring minskar uttaget och koncentrerar skörden och gör att vi bara använder de bästa druvorna.

bottom of page