top of page
TINTO19_1.jpg
RÖTT VIN
Valentine par Valentine
Nr
78699
Bordeaux, Frankrike
Bordeaux, Frankrike

En utmärkt och balanserad Bordeaux från Château Lamothe de Haux med fin frukt och ganska snälla tanniner samt ett livskraftigt avslut. Begränsad produktion (bara ca 10,000 flaskor/år).

ladda ner.png
219 Kr
Druvsort
75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2012
13.5%
Lagrats på nya franska ekfat under 16 månader. Vinet är från 2012 och drickfärdigt redan nu, men fortsätter att utvecklas och kan helt säkert lagras ytterligare 6-8 år.
Smakbeskrivning
Karaktär

Välbalanserad mellan frukt, syra, tanniner och alkohol. Uttrycksfull friskhet och fruktighet med tydliga inslag av körsbär och röd frukt. Eleganta tanniner och ett livskraftigt avslut.

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Bordeaux, Frankrike

Lansering

2017-03-20

Passar till

Grillat kött, smakrika kötträtter, charkuterier och vällagrade ostar. Serveras vid 18°C.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Château Lamothe de Haux

Château Lamothes historia går tillbaka till 1600-talet. Vid renoveringar under de senaste tjugo åren har byggnaden omvandlats till en charmig bostad vars fasad avbildas på flera av slottets vin etiketter. Beläget i kommunen Haux på toppen av en lera och kalkstenssluttning i hjärtat av Bordeaux. Egendom har ägnats åt vinodling under lång tid, och har tillhört samma familj i 4 generationer. Egendomen ägs av Anne och Néel och deras barn, Maria & Damien Chombart som också äger grannslottet Château Lamothe de Haux. Odlingarna är på 80 hektar sammanlagt.

bottom of page