Cavas Roger Goulart

France.png

Barcelona - Spanien

Sedan länge har Roger Goulart producerat långlagrad Cava. Lagringstiderna överskrider med råge de krav som är uppställda för som gäller för ursprungsbeteckningen Cava.

En ’Reserva’ Cava måste ha lagrats i minst 15 månader och en ’Gran Reserva’ Cava måste lagras i minst 30 månader. Roger Goulart lagrar sina ’Gran Reserva’ Cavas (Grand Cuvee) i minst 36 månader, och alla ’Reserva’ i 18 till 30 månader.

Grunden för Cavas är vinerna som endast görs på finaste urvalet av druvor från de bästa produktionsområdena. Den höga kvalitet på råvaran borgar för rätt syra i deras Cava. Buteljering inför den andra fermenteringen i flaskan i absolut rätt ögonblick och en perfekt balanserad tirage, säkerställer den höga kvalitet.

Vinet lagras sedan på sin jästbädd i underjordiska och optimalt tempererade (14-15°C) källare intill de är klara att degorgeras, korkas om och skickas till kunder över hela världen.

Läs mer på