L. Bénard-Pitois

Champagne - Frankrike

1878, började Bénard-Pitois familjen att producera Champagne. Sedan dess har en konsekvent linje förts vidare genom generationerna, där de arbetat målmedvetet med jorden och vinstockar med respekt, tålamod och precision.

Tredje generationen av vinodlare i Mareuil-sur-Ay (bara några kilometer från staden Epernay) är Michelle och Laurent Bénard-Louis som har fortsatt traditionen och sedan 1991 förvaltar arvet.

Odlingarna är på totalt 9,5 ha och ligger i sex olika byar i Grande Vallée de la Marne och Côte des Blanc. Terroiren är kalkrik och typisk för Champagne med vinrankor, Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay, som är i snitt 25 år gamla. Skörden börjar när druvan nått exakt rätt mognad. Varje dag bestäms vilket fält som ska plockas intill dess hela skörden är bärgad. Druvorna sorteras och pressas mycket sakta för att bibehålla hela aromen. Jäsningen sker i små rostfria ståltankar och Chardonnay saften mognar sedan på ekfat. Blendingen är sedan helt avgörande för vinets kvalitet. Det är här hantverket och erfarenheten fäller avgörande. Vinet lagras sedan i perfekt tempererade och mörka källare.

Läs mer på 

KVALITETSVINER 

UTVALDA MED OMSORG

HOUSE OF WINES

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från många attraktiva vindistrikt i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitet och karaktär, och vill kunna stå för allt som vi levererar.

  • Twitter
  • Facebook

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

ADRESS

OXTORGET 3 A

111 57, STOCKHOLM​

SWEDEN

E-POST

TELEFON

+46 70 480 7616

© 1991 - 2021 SAMPLEX AB