top of page

Rickety Bridge Winery

France.png

Western Cape - Sydafrika

I skuggan av Dassenberg, är den milda Franschhoekdalen perfekt för vinodling. Den totala storleken på Rickety Bridge vingård är 56 hektar varav 25 hektar för närvarande producerar vin med ytterligare 6 hektar under utveckling. Rickety Bridge äger även grannfastigheten, Basse Provence, som består av ytterligare 11 hektar vinodlingar.

Vinerna görs av druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Semillon. På senare tid har har även Viognier, Marsanne, Roussanne, Grenache noir, Grenache Blanc och Mourvèdre planterats. Rickety Bridge är utan tvekan en av de mest progressiva vingårdarna i Western Cape provinsen.

Denna förtrollande egendom erbjuder en ny glädje vid varje besök. Njut av en läcker lunch på den soliga veranda med utsikt över vinodlingarna. Bo över i ett lyxigt Manor House med två århundraden av historia.

Vinmakaren heter Wynand Grobler och är född och uppvuxen i Bloemfontein och har studerat vinkunskap på Grey College. Efter två år av studier vid Stellenbosch University, började han arbeta på Rust en Vrede vingård för att lära sig branschen och hans vinframställningskarriär kom igång. Efter Rust en Vrede började han arbeta på Ernie Els Wines som ingår i samma företagsgrupp. Allt som allt har han arbetat med tre helt olika vinproducenter, med tre helt olika metoder. Denna erfarenhet har varit ovärderlig för Wynand för att hitta sin egen stil och filosofi – Perfektion, Passion och Känsla.

Läs mer på 

bottom of page