top of page
TINTO19_1.jpg
MOUSSERANDE
Rotary Cava
Roger Goulart
Nr
59056
Spanien
Spanien

Rotary väljer ut en ny cava varje år och precis som tidigare år är det en solidaritetscava där överskott från försäljningen går till Rotarys projekt End Polio Now. Under 2022/2023 kommer Rotary Cava från Roger Goulart och en enda såld flaska gör att nio barn i världen kan vaccineras mot polio, så det här är verkligen en god dryck i flera avseenden!

ladda ner.png
188 Kr
Druvsort
40 % Xarel·lo, 30 % Macabeo, 30 % Parellada
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2019
12%
Traditionell metod/Champagnemetoden. Vindruvorna växer idag på 350-700 meters höjd över havet och skördas i gryningen för att bevara maximal fräschhet samt för att minimera risken för oxidation. För att bäst kunna kontrollera kvaliteten vinifieras varje druvsort för sig. Först när alkoholjäsningen i respektive basvin upphört blandas de tillsammans inför den andra jäsningen på flaska, vilken sker under 30 månader i Roger Goularts källarvalv 30 meter under marknivån (konstant temperatur på 14°C). Cavan produceras helt igenom hantverksmässigt, inkl manuell remuage, och klarnas på naturlig väg utan några animaliska tillsatser. Det är därför också ett veganvänligt vin.
Serveringstemperatur: 6-8 °C
Smakbeskrivning
Karaktär

En behaglig svagt gul och klar färg med små, fina bubblor. Färsk frukt dominerar ackompanjerad av brödtoner och något litet inslag av torkad frukt. Smaken är lång, fräsch, balanserad, strukturerad och harmonisk, trots avsaknaden av tillsatt socker.

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Spanien

Lansering

2022-11-16

Passar till

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Roger Goulart

Roger Goulart har producerat högklassig cava i 140 år och var alltså bland de första i Katalonien som överhuvudtaget gjorde det - och alltid med den traditionella champagnemetoden som sig bör. Mycket och intressant information finns att del av på deras hemsida: https://www.rogergoulart.com/en/

bottom of page