top of page
TINTO19_1.jpg
VITT VIN
Tenuta Mazzolino
Camarà Chardonnay
Nr
80601
Pavia, Lombardiet, Italien
Pavia, Lombardiet, Italien

Ett riktigt fint chardonnay från Tenuta Mazzolino

ladda ner.png
181 Kr
Druvsort
100% Chardonnay
Årgång
Alkoholhalt
Vinifiering
2019
12.5%
5 månader i ståltankar
Smakbeskrivning
Karaktär

Ljus och doftande, dominerad av de fruktiga och fermentativa, nästan aromatiska dofterna av Chardonnay vinifierad i stål (salvia, citrongräs, grapefrukt och gyllene äpple). De fruktiga citrusdoftarna hos den unga Chardonnay sticker ut, väl uppburna av syra och smak som ger sippans styrka och längd. Ren och smidig yta, av medium uthållighet som passar en ung och vintage vit.

Fakta
Volym

750 ml

Förslutning

Naturkork

Ursprung

Pavia, Lombardiet, Italien

Lansering

2020-12-21

Passar till

Lätta och sommarkanapéer, vitt köttfiskcarpaccio, kokosnötter, sjö- och havsfisk i lätta beredningar, risottor och första rätter med säsongens grönsaker, mjuka, färska och medelåldersostar.

biff.jpg
spegatti.jpg
soup.jpg
ost.jpg
vegan.jpg
Producent

Tenuta Mazzolino

Tenuta Mazzolino med tillhörande odlingar ligger i hjärtat av provinsen Oltrepò Pavese DOC vilket i sin tur ligger i sydvästra Lombardiet, någon mil från gränsen till Piemonte. Här har familjen Braggiotti gjort vin i över 40 år med en enkel och självklar filosofi – plantera de druvor som är mest lämpade för klimatet och jordmånen, och fokusera på att producera kvalitetsviner. Det åstadkommer man bl a genom ett lågt uttag per hektar, hård beskärning, handplockade druvor, naturligt grästäckta vinodlingar samt undvikandet av kemiska konstgödsel. Resultatet har inte heller låtit vänta på sig och prestigevinet Noir har fått den högsta utmärkelsen Tre Bicchieri* av Vini d’Italia inte färre än sex gånger vid det här laget
(*Tre glas=Extraordinärt bra vin)

bottom of page